WANDEL ENIGMA

Wandel enigma, wat is dat?
Wandel Enigma is een unieke meerdaagse natuurervaring voor groepen en individuele wereldreizigers. Tijdens uw verblijft maakt u om een aantal dagen een authentieke Bosnische stad, zoals Mostar, Travnik en niet te vergeten Sarajevo, de hoofdstad van B&H, mee. Deze steden fungeren als een uitvalsbasis. Van daaruit vertrekt u dagelijks naar een van tevoren gekozen natuurstreek. Binnen slechts een uur rijden zit u midden in de prachtige natuur. De rust, geen mens om u heen. U maakt geen lange tochten over te steile bergen of scherpe afdalingen. Dagelijks bent u ongeveer 4 à 5 uur actief aan het lopen. Een paar goede schoenen en een rugzak zijn meer dan voldoende. Wilt u overdag genieten van de pittoreske bergen en prachtige bossen en ’s avonds van de bruisende “city life”? Dan is de Wandel Enigma iets voor u.

Wandelen in Bosnië, zeker een grap?
Zin in iets anders dan het geijkte Frankrijk, Spanje of Portugal? Trekken heeft in Bosnië een eeuwen oude traditie! Het is een moederland van vele bergen (planine) van 1.500 meter of hoger. De 14e Olympische Winterspelen in 1984 werden niet voor niets in B&H georganiseerd. Sommige van de meeste indrukwekkende parels van de natuur hebben hun nest gevonden in Bosnië. Langs verschillende routes komt u in aanraking met zeldzame endemische planten en dieren in hun natuurlijke leefomgeving. U gaat picknicken of zelfs zwemmen. En dit alles zonder dat er tien campings in de buurt zitten! Klinkt op zijn minst als een natuurfenomeen voor een land dat ongeveer net zo groot is als Nederland, niet? Een ding is zeker, er is ongelofelijk veel plezier en genot voor u in het verschiet. Daarnaast ondersteunt u hiermee Bosniërs om hun natuurlijke rijkdom te bewaren en verder te ontwikkelen. Wilt u ook behoren tot een selecte groep verkenners die zich hebben verrast met een door het massatoerisme onontdekt Zuid-Europees land?

Ik naar Bosnië, doe normaal!
Wandel Enigma’s van Sarajevo Reiziger worden als maatwerk samengesteld en houden rekening met uw fysieke conditie, interesse en persoonlijke wensen. De trekpaden zijn zorgvuldig geselecteerd en worden gevolgd onder begeleiding van professionele gidsen die het terrein door en door kennen. Green Visions is onze Bosnische partner. Hun team bestaat uit professionals in alpinisme en eco-toerisme. Dit is een groep jonge wereldburgers uit de VS, Nederland en Bosnië-Herzegovina die zich inzetten om de natuurlijke, culturele en historische rijkdom van Bosnië te bewaren. Hun focus zijn de mensen, het water, de bossen en eco-toerisme, met “the Earth in mind”. Onze samenwerkingspartner in Europa is Avio-Expres, een Bosnisch – Duitse vliegtuigmaatschappij. Via ons kunt een retourticket en alle nodige informatie voor uw reis naar Bosnië regelen.

Wat kost dit genot?
De Wandel Enigma’s van Sarajevo Reiziger worden op maat samengesteld en zijn inclusief:
 • vervoer per vliegtuig
 • overnachting in sfeervolle appartementen (of berghutten)
 • transport naar de “drop-off” en “pick-up” plaatsen in Bosnië
 • wandeluitrusting van hoge kwaliteit
 • professionele begeleiding

  Indicatieprijs 8 daagse Wandel Enigma (minimaal 7 en maximaal 15 personen):
  € 780

Bekijk verder dag tot dag beschrijving van een Wandel Enigma voor groep

De Wandel Enigma voor individuele reizigers is inclusief:

 • wandeluitrusting van hoge kwaliteit
 • professionele begeleiding
 • (overnachting is optioneel)

  Indicatieprijs 1 daagse Wandel Enigma (minimaal 1 en maximaal 6 personen):
  € 50 p.p.

Bekijk verder het programma voor een individuele Wandel Enigma!

Geïnteresseerd, neem contact met ons op voor het bespreken van een conceptofferte.

TERUG